Ipok izbegao stečaj zbog neažurnosti Trezora

Privredni sud u Zrenjaninu je danas obustavio predstečajni postupak i odbacio predlog za pokretanje stečajnog postupka u Industriji prerađevina od kukuruza "Ipok". Sudija Radomir Radojčić je tu odluku doneo jer je konstatovao da predlagač - Poreska uprava Beograd, nije do danas uplatila avans od 750.000 dinara u depozit suda. Zastupnik predlagača Jasmina Bajšanski koja je i savetnica u Republičkom javnom pravobranilaštvu, dostavila je sudu podnesak u kojem je navedeno da je nalog za prenos tog novca dat Trezoru Republike Srbije 2. marta. Međutim, i naknadnom proverom u računovodstvu zrenjaninskog suda, i to tokom današnjeg ročišta, utvrđeno je da nema te uplate. Današnjem ročištu prisustvovala je i nekolicina vidno nezadovoljnih radnika te zrenjaninske fabrike. Predstečajni postupak u "Ipoku" je uveden sredinom februara, na predlog Poreske uprave, a za privremenog stečajnog upravnika postavljen je Milan Nićetin.

Ipok izbegao stečaj zbog neažurnosti TrezoraPrivredni sud u Zrenjaninu je danas obustavio predstečajni postupak i odbacio predlog za pokretanje stečajnog postupka u Industriji prerađevina od kukuruza "Ipok".

Sudija Radomir Radojčić je tu odluku doneo jer je konstatovao da predlagač - Poreska uprava Beograd, nije do danas uplatila avans od 750.000 dinara u depozit suda.

Zastupnik predlagača Jasmina Bajšanski koja je i savetnica u Republičkom javnom pravobranilaštvu, dostavila je sudu podnesak u kojem je navedeno da je nalog za prenos tog novca dat Trezoru Republike Srbije 2. marta.

Međutim, i naknadnom proverom u računovodstvu zrenjaninskog suda, i to tokom današnjeg ročišta, utvrđeno je da nema te uplate.

Današnjem ročištu prisustvovala je i nekolicina vidno nezadovoljnih radnika te zrenjaninske fabrike.

Predstečajni postupak u "Ipoku" je uveden sredinom februara, na predlog Poreske uprave, a za privremenog stečajnog upravnika postavljen je Milan Nićetin.

Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu sprečena je prodaja imovine tog preduzeća vrednosti oko 100 miliona dinara.

Proizvodnja u "Ipoku" je obustavljena u maju 2010. godine.

"Ipok" zapošljava 230 radnika koji su poslednju platu primili u februaru 2010. godine, a traže i naknadu za topli obrok i putne troškove za protekle tri godine, koliko im nije uplaćivan ni doprinos za penzijsko-invalidsko osiguranje.

Stečaj u "Ipoku" je otvoren marta 2006. godine, na predlog firme "Banat seme" iz Zrenjanina. Plan reorganizacije je utvrđen februara 2007. godine, dok je rešenjem zrenjaninskog Trgovinskog suda stečaj obustavljen avgusta 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik